BIOGRAFI

BIOGRAFI


Skånepåg som blev Stockholmare. Komiker som blev artist. Skådespelare som blev författare. TV-deltagare som blev podcastare. Många karriärer på ett CV.


Under uppväxten var med i flera amatörteatrar där jag spelade sommarlustspel samt musikal och show på scener i Malmö. Det blev musikalprogram på gymnasiet men efter tre år blev det en paus från scenen. Begav mig till Stockholm för att studera TV-journalistik vilket gav en karriär inom TV-branschen. 


Karriären blev dock kort eftersom scenen lockade och då gjorde jag min stå-upp-debut. Tävlade i den kända komikertävlingen BungyComedy, där bland annat Petra Mede gjorde sin debut. Flyttade från storstaden till den betydligt mindre orten Skara för att ägna mig åt skådespeleri på Skara Skolscen. Arbetade efter utbildningen som producent för frigruppen Teater Som vi. Det blev även tre somrar med barnteaterturnén Trollsommar.


Under samma period startade jag det som senare skulle bli produktionsbolaget Act & Art med bas i Gävle och med föreställningar inom genrerna musikal, show, komedi. Flera års medverkande på scen och producerande bakom scen. 


Jag har även hunnit med att starta ett förlag för queerlitteratur, Njewd Publishing, och gett ut Under broarna, en queer feelgoodroman. Medverkat i SVT's realityserie Gift vid första ögonkastet, säsong fyra. Det har blivit uppdrag som konferencier vid Pridefestivaler i Malmö och Köpenhamn och medverkan i dokumentären Felix möter Ingvar Kamprad på TV4. 


2018 åkte jag ut med min enmansshow BÖG IN BOX och avslutade det året med att producera Gävles största julshow, Christmas Spectacular, på Gasklockorna i Gävle.

AKTUELLT

2019-05-09 Utmanarpodden

Tillsammans med Rundwall Konsult AB presenterar jag Utmanarpodden - för dig som vill och vågar utvecklas genom livets utmaningar. Avsnitten vänder sig till dig som ledare, medarbetare, förälder, föreningsaktiv eller kort sagt; som människa.

2019-05-10 Premiär för ny show

På Ludvika Pride 15 juni genomförs premiären av min nya humorshow Skild vid andra ögonkastet. En föreställning av, om och med kärlek som innehåller något nytt, något gammal, något lånat och något blått.