OM MAGNUS

OM MAGNUS

"Jag har gjort det mesta inom media- och nöjesvärlden."

Magnus Carlsson leder allsång under Borås Pride 2023.

Sedan barnsben har jag stått på scen och medverkat i allt från drama, fars, komedi och musikal. Under tre somrar åkte jag på barnteaterturné med föreställningen Trollsommar i södra Sverige. Jag har bland annat varit allsångsledare på Copenhagen Pride och Borås Pride och inte minst invigningen av Gävlebocken inför 10 000 människor i publiken. Under åren har jag arbetat med med som min namne Magnus Carlsson, Linda Bengtzing, Mathias Holmgren, Babsan och Anna Book.


Efter att ha gift mig i TV kände jag att jag behövde prata ut men istället för att gå i terapi skrev jag en föreställning. Det resulterade i den berusande humorföreställningen Bög In Box som skärskådar dejting i gayvärlden förr och nu på ett sött, syrligt och uppfriskande sätt. Den har roat människor från norr till söder sedan 2018 och hösten 2023 har den nypremiär.


När pandemin slog till och livestreamsändningar blev populärt programledde och producerade jag magasinprogrammet Pridestudion från Clarion Hotel Winn under Gävle Pride (2020-2021). Sammanlagt blev det 19 timmars direktsändningar med artister, intervjuer, tävlingar och överraskningar.


Jag har även släppt romanen Under broarna där läsarna får följa tre vänner i Stockholms gayvärld i början av 2010-talet.


Varannan torsdag släpps ett nytt avsnitt av Utmanarpodden (finns där poddar finns) där jag och ledarskapscoachen Ing-Marie Rundwall reflekterar och pratar om utmaningarna inom ledarskap och teamwork.


Dessutom har det blivit en del föreställningar som han har varit producent för, bland annat Christmas Spectacular som sedan 2018 har lockat storpublik och vuxit till att bli Gävles största julshow.


Läs mer under Scen & TV om vad jag har medverkat i.

Kort fakta

Namn: Magnus Carlsson

Ålder: 37

Bor: Stockholm


Visuellt ursprung: Europa

Dialekt: Rikssvenska och skånska

Spelålder: 32-42 år

Längd: 180 cm

Ögonfärg: Grön

Hårfärg: Mörkblond

Hårtyp: Lockig

Klädstorlek: M

Skostorlek: 42


Speciella talanger: Dialekter, komedi, improvisation, imitationer och projektledning

Intressen: Promenader, bakning och resa

Magnus Carlsson sitter ner och tittar utåt.

Bilder