Föreställningar

FÖRESTÄLLNINGAR

Komedi, musikal, barnteater, drama och hurmorshower - det känns som om jag har gjort det mesta på scen. 


Ända sen jag var liten har jag stått på scen, i teatergrupper och amatörföreningar, och spelat allt från barnteater till folklustspel. 2009-2010 utbildade jag mig på Skara Skolscen och under den tiden blev det mer drama. Något som för mig var utvecklande då jag dittills mest medverkat i nöjesföreställningar.


Sedan Skara åren har jag varvat att stå på scen och producerat föreställningar, åkt på turné med barnteater och med mina egna humorshower, medverkat i flera stora körkonserter och producerat showen Christmas Spectacular och mycket mer. 


Dessutom har jag släppt låten Du gav mig allt på Spotify, gett ut gayromanen Under broarna, spelat in reklamfilm och varit en av deltagarna i en av SVT:s populäraste realityprogram.

Christmas Spectacular (2018-2022)

Under flera år har jag producerat föreställningen Christmas Spectacular - Gävles största julshow - som spelats på Gasklockorna och Söders Källa i Gävle. Artister från Sveriges musikal- och showscener har tillsammans med dansare och kör bjudit på ett musikliskt julbord. Jag har  projektlett från start till mål, haft ansvar för marknadsföringen samt varit en del av det kreativa teamet som skapat showen.

Om föreställningen

Regi och koreografi: Rebecka Gustafsson

Biträdande regi och koreografi: Johan Östlund

Koreografi: Michelle Dahlbom Händelsten

Musik: Kevin Martinez, Rikard Sjöblom m.fl.

Producent: Magnus Carlsson

Produktion: Act & Art och Söders Källa


Spelperiod 2018: Gasklockorna 30 nov - 15 dec

Spelperiod 2021: Söders Källa 10 - 12 december

Spelperiod 2022: Söders Källa 2 - 17 december

MISFIT (2014)

MISFIT var en upprorisk musikal som speglar den verklighet vi lever i. En värld där det blivit allt viktigare att göra val - oavsett om det gäller parti, partner eller prylar. Men även att INTE välja blir ett ställningstagande.


Tillsammans med en stor ensemble spelades den nyskrivna musikalen för utsålda hus under scenkonstfestivalen PRIDE@Boulevard på Boulevardteatern sommaren 2014. Jag spelade främst den transexuella klubbvärdinnan Beatrix som stod för humorn men även andra småroller i några musiknummer. Se klipp från föreställningen under Filmklipp.

Om föreställningen

Regi, manus och översättning: Adam Gardelin

Koreografi: Rebecka Gustafsson

Musikansvarig och biträdande regi: Johan Östlund

Producent: Magnus Carlsson

Produktion: Trojkan Nöjesproduktion


Spelperiod: 19 - 26 juli 2014 på Boulevardteatern i Stockholm

En säng full av främlingar (2013)

Året är 1985 och norska Bobbysocks har precis vunnit Eurovisionschlagerfestivalen i Göteborg med La de svinge. Som om inte det vore nog så är det 17 maj och det norska folket är i extas och på Sandefjors gator trängs festlystna karnevalståg. Det är denna dag som det äkta paret Axel och Ebba checkar in på Sandefjords stadshotell. Det börjar med att en ring försvinner och sen är förvecklingarna och förväxlingarna igång. 


Jag gjorde huvudrollen Axel vilket var otroligt roligt för jag har alltid älskat fars och dessutom göra en engelsk sådan, var riktigt roligt. Jag var medproducent för föreställningen och därav ansvarig för marknadsföringen samt stod för en stod del av manusbearbetningen.

Om föreställningen

Originaltitel: A Bed Full of Foreigners

Manus: Dave Freeman

Regi och prodcuent: Fredrik Gustafsson

Manus och medproducent: Magnus Carlsson

Produktion: Trojkan Nöjesproduktion


Spelperiod: Rosers Salonger i Skara april-maj 2013

Musikalshowen Razzle Dazzle (2011)

Vällingby Teater öppnade upp portarna och bjöd på musikalshowen Razzle Dazzle som innehöll hits, showstoppers och oförglömliga låtar från musikalernas värld. Chess, Wicked, Chicago, Saturday Night Fever var bara några av de musikaler som publiken stiftade bekantskap med under ett rasande tempo i två timmar. Den stora ensemblen med 16 artister och dansare bjöd under 20 föreställningar på en show som publiken älskade.


Jag var en av solisterna och sjöng allt från Jag vet vad han vill (ur Chess), Boogie Shoes (ur Saturday Night Fever) till En sång som går såhär (ur Spamalot). I och med att jag var producent för föreställningen blev det året med föreställningen stressig men det var otroligt roligt att varje fredag och lördag under hösten ta på sig kostymerna och äntra den stora scenen på Vällingby Teater.

Om föreställningen

Regi och manus: Adam Gardelin

Koreografi och biträdande regi: Johan Östlund

Producent: Magnus Carlsson

Produktion: Trojkan Nöjesproduktion


Spelperiod: 14 oktober - 10 december 2011

Trollsommar (2010-2013)

Under tre somrar var jag på turné med barnteatern Trollsommar runt om i Småland, Halland, Västergötland och Värmland. En improvisatorisk föreställningen där oftast de tre trollen Bark, Smultron och Mosse var ute på äventyr och letade efter skatter eller skulle frigöra det tillfångatagna Gammeltrollet. 


Tre roliga, och slitiga, somrar blev det som det lata och naiva trollet Mosse. Det som var roligt var när vi skådespelare gick utanför manus och improviserade tillsammans med publiken. Vi fick verkligen se olika delar av Sverige och spelade främst på campingar. Allt från 40 till 500 barn och vuxna på spelställena såg oss. En erfarenhet som gör mig tacksam bara det finns kaffe i logen.

Om föreställningen

Av och med: Trollsommargruppen

Producent: Fredrik Gustafsson


Turnéperiod: Juni-augusti 2010, 2012 och 2013

Häxjakten (2010)

Djävulen har kommit till byn. I det lilla ultrareligiösa samhället har några tonårsflickor setts dansa, leka och framkalla andar kring en eld i skogen. Efter det blir flickorna sjuka och verkar besatta. Rykten tar fart, en expert på exorcism tillkallas och förnuft övergår i känslor. Snart är angiveriet i full gång. Ondskan kan dölja sig där man minst anar det...


Arthur Millers Häxjakten är en av vår tids stora klassiker och var min klass slutproduktion. Det är en otäck historia om hur oskyldig lek blir till blodigt allvar och där närmsta vänner blir värsta fiender.


Jag spelade John Proctor, vars otrohet sätter igång en lavin av händelser. En fantastiskt dramatisk roll som jag alltid har sagt velat göra igen. Maria Hörnelius och vår scenkonstlärare hyllade mig för rollen och jag är så glad över att ha gestaltat denna roll i detta drama.

Om föreställningen

Originaltitel: The Crucible

Manus: Arthur Miller

Regi: Maria Hörnelius

Produktion: Skara Skolscen


Spelperiod: 26 april - 8 maj på Skara Skolscen