Evenemang

EVENEMANG

Jag har varit konferencier, livepoddat och underhållit på företagsevent, privata tillställningar och pridefestivaler genom åren. Sedan var det det där med att ha gift sig i TV. Jag har samlat ett axplock av alla evenemangen här.

Borås Pride (2023)

Dags igen för Borås Pride, gästade festivalen med min soloföreställning Bög In Box 2019, och antog jag konferenciersuppdraget. Med exakt planerade körscheman som gjordes i samarbete med festivalledningen, för fredagens allsångskväll och lördagens finalshow tog jag mig till Borås.


Allsångskvällen gästades av Linda Bengtzing, Magnus Carlsson (den andre) och O!Dorian. Trots teknikstrul blev det en fin sommarkväll där publiken sjöng, jag gjorde intervjuer med överraskningsmoment och "Lotta Engberg" dök upp till Magnus och Lindas förvåning.


Dagen efter ledde jag bingo med Björta och vi delade ut vinster till höger och vänster. I tilltagande regn bjöds paraddeltagarna på en finalshow med mig som konferencier, Linda Bengtzing, Björta och O!Dorian. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Borås Pride är en av de mest välkomnande och välplanerade Pridefestivalerna i vårt avlånga land.

Gävlebockens invigning (2022-2023)

10.000-15.000 i publiken har kommit till Gävlebockens invigning när jag har varit konferencier tvår år i rad (vilket sägs har aldrig hänt innan). Med artister som Lisa Nilsson, Wictoria, Chris Kläfford och dansgruppen Sodium Dance Crew har den timslånga invigningen ramats in med allsång. Med ett fantastiskt kompetent husband i ryggen ledde jag allsången samt presenterade och intervjuade artister.


Lokaltidningen Arbetarbladet skrev "Magnus Carlsson ledde programmet med stadig hand och att "det var en underhållande invigning".

Pressartiklar

Good Cause Tackkväll (2022-2023)

Under en kväll i maj på Norrsken i Stockholm arrangeras stiftelsen Good Cause sin årliga Tackkväll. Det är då som man delar ut pengar till välgörenhet från stiftelsens olika varumärken, som GodEl, God Dryck och God Fond.


Jag har varit involverad två år i rad. Tillsammans med VD och projektledare planerar jag kvällen och resultatet har blivit en talkshow med grundaren med panelgäster i soffan och intervjuer med de organisationer som tog del av den årliga utdelningen. All vinst går nämligen till välgörenhet och sedan starten har de delat ut nästa 100 miljoner! Fantastiskt, eller hur?

Local Heroes (2022)

Efter två år av pandemi kunde den lokala musikgalan i Gävle Local Heroes gå av stapeln. På plats i Musikhusets stora sal var den lokala musikeliten samlade och det gavs ut pris för bland annat årets nykomling, årets live och årets musikvideo. Lokaltidningen Arbetarbladet och studieförbunden står bakom galan. Utformade ett manus baserat på humor och ledde den två timmar långa galan med intervjuer och artistuppträdanden.


Arbetarbladet skrev: "Magnus Carlsson höll i Local Heroes-kvällen med humor och en osviklig skicklighet att hantera uppkomna situationer."

Pridestudion (2020-2021)

Jag arbetade med Gävle Pride under pandemiåren 2020-2021. När man inte kunde ha fysiska festivaler var det ändå viktigt att belysa att arbetet för HBTQI-rörselen fortskred. Beslutet togs att inrätta en livestreamstudio på Clarion Hotel Winn båda åren och sända magasinprogram med gäster, musik och överraskningar under festivalens fyra dagar. Artister som Babsan, Devotion (Alex Falk och Joanna Perera), Andy E bjöd på underhållning och prästen Kent Wisti, skådespelaren Simon Kling, Svenska Ishockeyförbundet och många fler gästade soffan.


Jag projektledde och programledde totalt 19 timmars direktsändning under två år. Några klipp kan du hitta under Filmklipp.

Pressartiklar

Paraddagen blev ev fest utan parad (2021)

Läs artikeln i Arbetarbladet


Nu börjar årets viktigaste fest (2021)

Läs artikeln i Arbetarbladet


Så blir årets Gävle Pride (2021)

Läs artikeln i Arbetarbladet


Så blir Gävle Pride - coronaversionen (2020)

Läs artikeln i Arbetarbladet

Gift vid första ögonkastet (2018)

Man kan undra varför man ställer upp i ett realityprogram som Gift vid första ögonkastet, alltså där man som deltagare får träffa sin tillkommande vid altaret. För det första tyckte jag att det kunde vara en rolig grej eftersom jag aldrig har sett bröllop som något heligt. Sedan var det ett nytt sätt att träffa någon och vem vet, kanske skulle det vara Mr Right.


Nu blev det inte så men jag ångrar inte min medverkan för jag tänkte igenom det noga innan. Skulle jag vara beredd på kritik och att min vardag skulle filmas? Absolut, men det är frågor som alla som ställer upp i realityprogram bör ställa sig.


Dessutom kunde jag ta med mig mina erfarenheter från programmet in i mina humorshower. Det blev väl min terapi efterskilsmässan.

Slow-TV Under broarna (2020)

Efter många års skrivande släppte jag i slutet av 2016 min roman Under broarna (Njewd Publishing), en samtidsroman om tre vänner i Stockholms gayvärld i början av 2010-talet. En historia om hur passionerad kärlek uppstår och hur vänskap kan raseras. 


Bokreleasen skedde på gaybaren Torget i Gamla stan i Stockholm där även flera kapitel utspelar sig. Baren Torget var en instutition i gay-Stockholm som tyvärr inte längre finns kvar. Därför är det extra roligt att ha skildrat den i min debutbok.


När coronapandemin slog till 2020 genomförde jag högläsning av boken på min Instagram. Alla kapitel finns kvar på min kanal.

Copenhagen Pride (2015)

Efter att ha medverkat i Sveriges tredje största allsång i Malmö Folkets Park tog jag mig över Öresundsbron tillsammans med min medprogramledare Jonas Hedqvist och ett gäng artister till Copenhagen Pride. Vi bjöd på en riktig musikfest under invigningen - From Sweden With Love - med artister som Mathias Holmgren, Anna Book och Behrang Miri. 


Det minnet som etsat sig fast hos mig är när jag sjunger Rise Like A Phoneix och 5000 danskar sjöng med i refrängen. Mäktigt!

Allsång i parken (2015)

Gästade Jonas Hedqvists allsång i Malmö Folkets Park under Regnbågsveckan - Malmö Pride 2015. Som en uppvärmning inför artistshowen From Sweden With Love under Copenhagen Pride en vecka senare. 


Samma år ställde Behrang Miri upp i Melodifestivalen med låten Det rår vi inte för med Victor Crone och under den kvällen tog jag Crones refrängsång. Väldigt hög tonart men med lite repetitioner så gick det vägen och resultatet blev riktigt bra. Gjorde repris på låten i Köpenhamn.

100% Schlager (2012)

Systembolaget tillfrågade mig direkt om vi kunde underhålla på deras konferens i Tylösand. Klart vi skulle lösa det. Jag satte ihop en ensemble som jag hade showat med innan och producerade sedan en helkväll med underhållning under deras middag.


Det blev specialskriven text till Lyssna till ditt hjärta (Vi går till Systemet), allsång i en show med just 100% schlagermusik. Vi gjorde en succé med en sketch där vi drev med Lotta på Liseberg där jag var Lotta Engberg och de kvinnliga artisterna av Carola, Lena Philipsson och Nanne Grönwall. Som final blev det ett supermedley med låtar från 2002 och framåt. Som en hyllning till det schlagermedley som gjordes i Melodifestivalen 2000.